Tuesday, July 24, 2012

Орехи, грозде, фасул, моркови и други

Орехите са готови за хапване в прясно състояние. Ура! Ръцете ни изглеждат... ами нали знаете как е след орехите.

Първото грозде е вече зряло и сладко. За съжаление не при нашите лози, а при тези на съседа, но нали са ни добри съседите и ние опитахме. :) Сортът е "кардинал" и ставало готово около 15-ти Юли. Тази година всичко е със закъснение поради пролетните хладнини.

Фасулът е изобилен. Трябва да се бере всеки втори-трети ден или го изпускаш да прокара жилки. Чудя се кога да го оставя вече за семе, защото до сега бера, поливам, той пак цъфти и пак връзва.

Морковите са достигнали завидни размери има някои 15-20 сантиметра. Държим си ги в земята и при нужда вадим. Аро много ги харесва, той хапва доста хубави нещица напоследък.

Засадихме няколко коренчета есенно зеле да го видим и то как расте.

Домати вече всички имат... освен нас де. :) Но от време на време пристигат 1-2 торби с дарения от съседите. Чушките същата работа. Започнахме да слагаме домати във фризера или да ги сушим за зимата.

Тиквичките все още раждат, но изглежда страдат по жегите и имат нужда от много вода.

1 comment:

  1. Съседката ми каза, че за да оставиш фасул за семе, трябва да оставиш от първите шушулки, а не от последните. Потвърди го и друга съседка.
    Може и да не стане фасул за семе от това което сме оставили сега... но ще е интересен експеримент.

    ReplyDelete