Tuesday, July 10, 2012

Дъждец и домати

Днес капна дъждец, с обещание да капне още през нощта. Времето се разхлади и беше даже леко хладно вечерта. 

Първият ни опит да сушим домати на слънце се провали.
Не изсъхнаха за един ден като ги покрихме с чершаф на нашия нов сушилник. (дали пуснах пост, че си направихме сушилник?!) А пък и днес ги оставих за през деня сами, и то взе, че задуха и заваля. Явно обаче нещо бъркам технологията, защото се очакваше за ден да изсъхнат, а те хич не изглеждаха изсъхнали и в края на втория ден, и загниха. Да не говорим, че дъжда ги наваля. Та ги изхвърлих. Така си отиват няколко часа работа залудо. Но такива са стъпките към прогреса, проба-грешка-разсъждение-заключение-проба.

И като казах проба, днес взех маркуч за капково напояване и изтормозих момчето да ми обяснява в продължение на час и половина кое, за какво, кога, как и защо. Сега има някакво знание и с малкото прочетено в интернет мисля, че можем да почнем експериментите. Да видим колко е минималното налягане с което ще успеем да подкараме капково напояване.( на теория 1 атмосфера (10метра воден стълб))
Борбата е да успеем да направим капково което се захранва само от гравитацията, без да правим специални постаменти за да вдигаме резервоара на високо.

No comments:

Post a Comment