Sunday, July 15, 2012

Жега е!

На вън е жега! Температурите на сянка са около 39-40 градуса, температура на почвата 42 градуса, на слънце просто не се седи.

А ние в това прекрасно време вместо да почиваме...

Сменихме дограмата на къщата за да има по-добра изолация през зимата и да се използват по-малко дърва за отопление. Има и комарници, а спането вечер на отворен прозорец е благодат.

Избихме врата на кухнята за да може да се излиза и да се хапва на вън по-лесно вместо да заобикаляш половината къща.

Това са проекти които цапат страшно много и се опитах да покрия покъщнината с найлон предварително за да не се праши.(слава богу дарен съм с 2 капки мозък) Все още има много прах въпреки метене, прахосмучене и 2 пъти миене. Та и с чистене се занимаваме доста.

Докараха ни 100 бали слама от пшеница. Оказа се, че ечемичената слама се ползва за животни защото е по-мека, а пшеничената става за градини. Цената бе 2лв на бала, дано да послужи тази информация на някой, защото за започващия селски живот доста такива неща са голямо неизвестно. Балите са вързани с 2 сезала и не са подходящи за строителство със сламени бали поради неравномерната и недостатъчна плътност която имат.

Складирахме ги на новия парцел от където има излаз за 2 от нивите в близост. И на есен, ще мулчираме новопосадените дръвчета. Може би ще трябва да се поръча още слама, но това ще стане ясно по-нататък, след като обходим и маркираме парцелите и измислим планът за засаждане.


No comments:

Post a Comment