Wednesday, August 15, 2012

Разни готови


Доматите ни са готови. Онези големите, розовите, вкусните. Вече няколко салатки правим. Има доматчета изглежда, едно растение дава около 3-5 кг. Доста са едри. Листата боледуват от нещо дето все не намираме време да прочетем какво е, но все пак плода си зрее и е супер. От време на време миниращ молец, чиято зелена гасеница намирам умряла в домата... не знам защо, явно не и понася зелен домат.









*Снимките са правени 11 дена преди написването на статията.

Чушките са готови за зелени. Много малко преживяха, но има да опитаме.

Ранното грозде е готово. Късаме си от лозницата зрънца без да късаме чепки, та да доузрява и събира повече сладост.



*Снимките са правени 11 дена преди написването на статията.

Маркирахме лозичките които първо раждат с една лентичка, плануваме хубавите след това да маркираме с две, а тези които не ни допадат или не са родили да не маркираме. Ако решим да реконструираме лозето частично в градина да знаем как да процедираме.

Пробвахме тученицата, и така докато я пробваме... взехме, че я изядохме всичката от градината. Пък тя и полезна била освен свежо-приятна.

Смокините почнаха да зреят, вече набрах 7-8 бройки от най-ранните. Чудесна сладост.

Подготвяме една дълга статия с видео и снимки за експерименти с ракетна печка, но ще почака. Много време отнема да се качат видеотата.

Зимнина понаправихме. Патладжани печени, бамя, гювеч, печени чушки, магданоз, доматен сок. Предстои още доматен сок(много го обичаме) домати за готвене, лютеница и разни други които не ги помня сега... има план и списък - отговорник Мария.





No comments:

Post a Comment