Saturday, July 21, 2012

сладко без захар

Успяхме да сътворим сладко без захар! Много сме доволни, че успяхме да направим сладкото без да добавяме захар.

Първо защото захарта е изключително вредна. Дори и да я консумираме е по-добре да е в комплект с нещо което е пълно с витамини и минерали.

Второ защото захарта е външен на нашето село продукт. Изисква пари, транспорт и съхранение.

Единственият недостатък, на това сладко е, че не е сурово. Но уви по-трудно е да се съхраняват за продължителен период сурови продукти.

Сладкото го направихме от червени джанки почти презрели, за да са възможно най-сладки. Резултатът е тъмно винено червено сладко със много наситен вкус, доста кисело и сладко. Перфектно за намазване на филия. Доста силно за пряка консумация. От 3кг джанки се получава около 400мл сладко.

В момента се опитваме да изсушим част от сладкото на слънце, да видим дали ще се получи като дъвчащи се бонбони след това. Много е традиционно, а и популярно в северна америка да се сушат разни неща и да се правят на така наречените бииф джърки (оригиналът) но след това с вариации на всякакви плодове, други меса и прочее.

Рецептата я изнамери Мария някъде от нета за 5 минути. Аз търсих преди това един ден начини за консервиране на джанки които не изискват добавка на хиляди други съставки но уви.

А именно намачкваш джанките, слагаш на котлона, като се втечни премахваш люспи и костилки, чакаш да се изпари водата и постилаш върху дървена дъска с дървена лъжица. (това за да се суши) Но ние харесахме продукта преди сушене и го затворихме в буркан.

No comments:

Post a Comment