Friday, February 8, 2013

Пуснаха местата за продажба

Дочакахме, след 10 месеца молби, подканяния, побутвания и подсещания, общината да пусне най-сетне парцелите в регулация за продажба на търг.
Всичко се нареждаше страхотно, даже имаше две семейства готови да купуват.
И после БУМ! Цената която общината обяви беше висока. 10.55 на квадрат. За места в регулация вярно, но все пак по никой начин не бих казал, че е  пазарна.
Търгът ще е на 19-ти февруари. 
Все още не сме много ориентирани какво да направим.
От една страна е рисковано да оставим местата съседни на нашия двор на произвола, за нас те са много важни, от друга страна цената е доста висока. Мислихме го и го въртяхме как ли не в умувете си. Прочетохме законовата рамка, ходихме да разпитаме началник стопански отдел в общината. Май май ще дадем високата цена ние, защото сме заварено положение, но другите семейства може да се откажат което ще е жалко. Много жалко.

Ако си сложа ръката на сърцето, струва си парите тази земя. Но това не значи, че тази цена е адекватна спрямо пазарните условия. 

Ще видим какво ще стане.

Ако някой иска да ни става съсед и да има напълно изрядни, уредени документи за парцел сега му е времето да ни пише да му разясним кое къде как трябва да направи. 



No comments:

Post a Comment