Wednesday, January 16, 2013

Зимата свърши

От вчера температурите са минимални 9 максимални 15. Зимата май-май свърши. Аро отказва да ходи с панталони на вън и щрапа по голо дупе.

Прогнозата до 25-ти януари също обещава топло време, а за след това то не остава кога да застуди.

Следователно трябва да се хващаме за лопатите и за градините.

Днес прибрахме от Сандански пратка подарък от съвсем непознат за нас човек. В пратката открихме 6кг био чесън готов за садене(може и за хапване де).

Жената която ни го прати беше пуснала обява в една от групите в които членуваме във фейсбук, че има твърде много био чесън (отгледала го е сама, наследствен от доста години) и го подарява на който има интерес. Провидението бе така добро да ми покаже този пост в подходящия момент и резултата не закъсня. На всичко от горе е платила и шипинга и съвсем ми стана неудобно и супер мило в същото време. И ние бихме направили така! -> Явно не сме сами! 

Ще привикаме Боян по спешност (щото времето си тече, а чесън се сади есен) и почваме саденето. По план трябва да получим 4 до 8 пъти това количество като реколта ако всичко е ок.

Като почнах да говоря за градините, трябва да спомена, че последната седмица мина в проучване на поливни системи с капково напояване и изчисления за метрите маркучи, броя кранчета, присъединенията и прочее които ще ни трябват. Мислим върху малката (612 квадрата) зеленчукува градинка която тепърва ще започваме, напояване, повдигнати лехи, наклони, височини, ширини, пътеки, ротация на растенията и прочее.
Доста неща са помислени, но има още.

Та като ги мислим тези неща и в главата ми хвърчат цените от различните вносители на напоителни системи и следователно се сещам за финансовата част на битието.
А именно, от днес до края на месеца трябва да избутаме със звездната сума от 5.26лв. :) Знаехме, че този момент ще дойде рано или късно, но си е тръпка въпреки, че го очаквахме. Сега да видим кон боб яде ли. И до колко сме решени за промяна на лайфстайла ни.

Не се притеснявайте не сме тръгнали да мрем от глад, просто това е бюджета който сме си определили и трябва да започнем да спазваме, защото останалите спестявания са до стотинка определени за закупуване на парцели в селото които вече са набелязани и чакаме придвижване по въпроса съвсем скоро. Е след това вече ще сме бедни по селски. :)

Балансирането между дългосрочните планове и краткосрочните нужди в един такъв момент е по-весело от циркаджийско акробатично изпълнение. :)

Ех да дойде пролет да се хванем за зелено. :) Все още не сме си изяли зимнината де, но просто си го обичаме зеленото и сме обещали на много хора да наберем и за тях.

Сполай ви.

Илия

No comments:

Post a Comment