Friday, December 7, 2012

Слана

Тази сутрин(8-ми декември) забелязах първата слана. Колите бяха натрупали скреж. Вечерта докато си слагах дръвца в кофата за печката забелязах, че капките по найлона който покрива дървата са замръзнали.
Алелуя! Температурите паднаха под нулата. В коректната подробна метеорологическа информация http://www.stringmeteo.com/stations/sandanski/PWS%20Sandanski.htm пише, че от полунощ на сам температурата е -0,9 градуса. Да видим сутринта как ще изглеждат нещата.
Гроздето още е на лозницата. Утре ще е интересно дали ще става нещо от него.

Кухнята е почти готова. Остава да се сглобят и монтират горните шкафове и да се поставят вратичките и рафтовете. Нищо работа, сигурно половин ден ;).

Днес се замислих, че вече по инерция продължаваме нашата идея да използваме максимално количество използвани и вече ненужни материали. Кухнята е 90% използване на стари неща, прекрояване, доизмисляне, кантиране, шлифоване, излъскване и воала! Където не може, купуваме, но все пак това са мизерни 10% а ще видите за какво чудо иде реч някой ден като някой с фото апарат дойде и я снима. ;)

Утре сменяме вратата на банята, пак рециклаж на стара врата, нищо, че ще изглежда супер гъзарски. :)

Предварителни прогнози за разход на дърва за зимата са за шест кубика, без да считаме оптимизации на отоплението и изолация. С течение на годините и подобренията се надявам да ги свалим на 3.

Оказва се, че проблемът в икономията на дърва възниква заради продължителността на горене на дървата. Те изгарят твърде бързо. Температурата си е чудесна, даже излишна понякога. Този проблем звучи, като да може да се разреши с достатъчно термична маса.


No comments:

Post a Comment