Friday, June 29, 2012

Първите ябълки и закачки

Днес една съседка ни донесе 10-тина ябълки. От тези първите прошарени зелено и червено на ресни. Много приятни. С червейчета, както си му е реда. :)

В последните две седмици имаме проблеми с водата, за по няколко дена няма и после има слабо налягане, та не можем да полеем. Това ни дръпва назад с малкото продукция която ще имаме тази година.

За сметка на това, май именно това ще ни подтикне да вземем помпа за кладенеца на съседа и да черпим вода от там за две къщи. Независимост от една страна, финансови разходи от друга.

Уговорихме 100 бали слама да пристигнат тук до една-две седмици. Пшеничената слама се оказа, че се ползва за градините, а ечемичената за животните. Ечемичената била по-мека.

А пък ние за сламено къще или за градината ще ги ползваме ще видим. Ще ги съхраним на тавана на къщата. За целта ще вземем макара и въже за да можем да ги вдигаме от вън.

Сглобихме два рафта от дехидратора който сме замислили и вече са заети с тиквички. :) Проекто изсучените тиквички ще се консервират в буркани със зехтин, чесън и копър. Сурово ястие за зимата.



No comments:

Post a Comment