Thursday, May 10, 2012

четири чувала с вълна

Първата вълна както е редно постъпи при нас на пролет. Време е да се облекчат бравите(така казват в нашия край на овцете) от топлото руно за предстоящите жеги. А за нас е време да почне един дълъг процес по чистене, киснене, пране, второ чистене, чепкане, влачене, предене, багрене и накрая плетене.

Ентусиазмът на Мария е запленителен. Бабите се радват да покажат занаят който е едва ли не на изчезване. А плетеното с толкова труд и любов ще топли не само заради приказните качества на вълната, а и заради всичките чувства вложени по целия път.

Получихме и бяла и черна вълна, още предстои. Ще бъде една цветна година.

Поредната блузка на Аро е пред завършване. Мария става все по-опитна в плетенето и може да прави завидни неща.

2 comments:

  1. Ей, супер готино че има баби да покажат! Направо си ви представям, и ми става топло и драго!
    Със свсичките тези айфони и ръководства по фирмена политика горките ни баби как са се "обезценили"..! Направо ме е жал, но за тях ли, за самите нас ли, незнам.
    Учете се и нека усмивките и радостта не слизат от вас!

    ReplyDelete
  2. Учим се, учим се, У, У.
    Питаме всеки за акъл и после си избираме какво да пробваме, цялата градина, къща, лозе, абе всичко е едно експериментално поле. :)

    Хахаха, толкова съм се откъснал, че едвам прочетох айфон. :) Тука сме прости хора, домашно овче сиренце, млечице, лучец и салатка си ручаме всеки ден и не мислим много за циливилизацията. ;)

    ReplyDelete