Wednesday, May 30, 2012

Олио

След цял ден гърбене по колата, вече можем да се похвалим с един наистина екологичен автомобил. Край на вредните емисии. 0 carbon footprint, 0 тежки метали, 0 серен диоксид и така нататък и така нататък.
Не ни стигна тук таме изолация за маркучите на новата горивна система, объркахме един маркуч за антифриза и разни такива дреболии дето сигурно ще отнемат още 3-4 часа работа. Но важното е, че и така си работи. В бъдеще ще ги дооправяме.

Сега предстои неистово търсене на отработено олио, та казвайте ако имате приятели които имат ресторанти в които се пържи с олио.

За сега количествата  ни са много малки и не можем да отпочнем още филтриращата система имайки предвид, че тя се състои от 2 бидона по 120 литра, маркучи филтри и помпа още около 20-тина литра преди да можем да изкараме първото чисто олио готово за употреба.

Честно казано финансовата страна на въпроса може да излезне на плюс чак след година каране, но нали сме си ентусиасти еколюбители ;) трябва да се погрижим за околната среда. Плюс това такава система покрива една от нашите цели - независимост. Защото олио всеки може да си произведе и сам ако се наложи.

Лек път и на вас.

No comments:

Post a Comment