Wednesday, March 28, 2012

Ремонтите започнаха

На 25-ти и 26-ти Март започнаха ремонтите по първата къща. (За сега е кръстена първата.) Събрахме се Аз(Илия), Боян(ще ви се представи в скоро време в секция хора и ще сложа линк) и Бисер(баща ми)(може би трябва да сложим секция за съмишленици). Изчистихме една стая за спане.




Другата стая изнесохме изцяло и в момента е изцяло изчистена и с измити стени очакващи един хигиенизиращ и ободряващ слой латекс и подово покритие.





Кухнята я изпразнихме изцяло и поизкъртихме подпухнала мазилка. Кухнята очаква мазилка, шпакловка, подова настилка, боя, мивка и някои други неща.




Имаме топла вода. Бойлерът който бе останал в наследство работи! :)
Изчистихме канала и оправихме конвенционалната тоалетната. Скоро предстои едно бързичко сглобяване на една компостна тоалетна.

Преспиването там беше чудесно. Не ни трябваше печка времето бе превъзходно. Джанките бяха цъфнали изцяло, лозите плачеха, тишината през нощта бе покъртваща.



Съседите са любопитни и приятелски настроени.



Утре 29-ти март пак отиваме, пак триото. Надяваме се едната стая да стане готова да приеме Мария и Аро. Да измажем кухнята и да пооправим някои други неща по път.
Вече закъсняваме със засаждането, та и в тази област трябва да се работи.



6 comments:

  1. Помня едни приятели вместо латекс ползваха вар с яйце...или нещо подобно и прибавиха оцветители - за да диша стената!

    ReplyDelete
  2. а и варта е доста по-хигиенизираща според мен....

    ReplyDelete
  3. А това яйце дали се слага с цел да фиксира варта, за да не се цапаш като пипнеш стената?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте Илийка и Марийче. Страхотни сте! Прегръщаме и ве целуваме за всичко което правите! Аз само искам тук да вмъкна малко мнение. По въпроса за мазилката.За вътрешна стена най-препочитани са мазилка от глина и на 2-ро място от вар. И 2-те са дишашти, но за отвътре е запредпочитане с глината. Молекулата на глината е направо жадна за вода и в тази връзка глината абсорбира най-добре влагата (в сравнение с варта, която е за предпочитане за измазване на външните стени). Проблма само тук е че глината е по-скъпа...
      Споделям това което съм научил.

      Delete
  4. Здрасти Ицо :) Тя Лалах има предвид варта като боя вместо латекс да ползвам, а не за мазилка.
    А иначе аз съм си фен на глината знаеш, но в момента ремонтчето се прави набързо колкото да можем да се нанесем и да почнем да садим, защото инак съвсем ще изпуснем сезона. Иска ми се поне малко да засадим и за този сезон. Твърде много задачки, твърде малко време. :) но живота е интересен. :)

    ReplyDelete
  5. А, добре:) Ei dа ти кажа вече посяхме наште семенца. Дадоха ми семена от 11 сорта доматки и сега тръпнем да видим какво сте излезне:)Няма да слагаме много ама това дето е в повече ще раздаваме:)

    ReplyDelete