Wednesday, November 14, 2012

наивитет

Ха-ха. за 4 дни трябвало да приключим голямата част. :)
Днес е 11-тия ден и все още не му се вижда края на ремонта.
Боян дойде и се включи в работния процес.
Вярно, че между другото с Боян и Марко (най-вече Боян) изкопахме всички дупки за колци на по-големия парцел и сложихме страна и малко колци. Ама все пак, това не извинява времето което отнема този ремонт.
Тази вечер обаче се топлихме и притопляхме храна на печката на дърва в кухня-всекидневната. беше чудесно. Прозорецът е поставен. Бараката е функциониращ навес, чака си само ламарините и за сега е покрита с найлон.
Комините са почистени и измазани.
Таванът и стените са измазани. пуснати са нови контакти.
Заравнена е денивелацията в пода между двете помощения които сега са едно.
Иззидана е стеничка да затвори подстълбищната клетка.
И още безброй ситни дребни неща дето отнемат чудовищно много време.
Но започна да се оформя, и ще стане чудничко. Зимата ще е прекрасна и уюутна.

Утре отивам да взема бадемите и наровете. Поетапно ще вземаме дръвчетата. От разсадника казаха, че поръчката ни е твърде сложна за да се изпълни наведнъж.

В събота идват две коли супер мили хора, желаещи да помогнат, да дарят труда си. Нямам търпение да се запознаем и да поработим заедно. Бая народ си е две коли народ, та сигурно ще отметнем работа, нищо, че за малко ще са тук само събота и неделя по половин ден.

Надявам се до тогава да сме позатворили кухнята още от някъде и да е придобила още по-завършен вид, за да им е хубаво на хората като са тук. :) Обещани са и песни и свирни на вечеринката събота срещу неделя. Който иска да заповяда.

No comments:

Post a Comment