Monday, April 2, 2012

Още малко работа отметнахме

Успяхме да затворим едната стая изцяло и да я обявим за чиста. Не просто чиста, а чиста за бебе! :) Постлана е с балатум, спасен от тъмницата на едно мазе в което е прекарал последните 10-15 години. Все още се опитва да се изпъне и да изправи гънките на времето.

Геният на Бисер успя да сътвори парапет от желязо за скрап от стара парна и водопроводна инсталация, с дъски от стар сачак който е бил съкилийник на балатумчето. Парапетчето изглежда като от магазина! Ще бъде боядисано с една от боите на Боян или друга която наследихме с къщата.

Боян за нула време успя да фугира цалата баня с фуга останала от ремонта в неговия апартамент. Донесе и едни останали прекрасно оранжеви бои, които очакваме домакинята на къщата да реши къде ще допринесат за най-голям уют.

Намерихме и стари брави, насрещници и дръжки за врати.

При боядисването използвахме опаковъчният найлон на отдавна закупен матрак като покривало на пода.

Много други ситни и дребни неща влезнаха в чудна работа, вместо да събират прах по мазетата и в крайна сметка да свършат на бунището, кофи, шпакли, пирони, винтове, розетки за комини, смесителни батерии и прочее.

Ако бяхме наистина фанатични щяхме да пробваме да измажем стените с глина вместо с хоросан, но в случая целта е възможно най-бързо нанасяне и подхващане на градината за да не изтървем сезона. А глината ще и дойде времето, това е сигурно.

Съседите ни дариха с консервирани люти чушлета и камби, лук и чесън за садене.

No comments:

Post a Comment