Pages

Wednesday, October 3, 2012

захарност

Уникални резултати с качеството на гроздето постигнахме тази година.

Един от много важните критерии по които се оценява реколтата е захарноста на гроздето.

Ние постигнахме 24% захарност на червеното и 20% на бялото грозде.

За да се прави вино е необходимо захарноста да е в рамките на 21-23% твърди нашият съсед който прави вино от както се помни.
Също така твърди, че той не е виждал захарност на бялото грозде над 18%.

На обратната страна на медала имаме към 3 щайги загнило бяло грозде. И не знам колко развалено червено.
Според нас си струва. Гроздето ни е перфектно чисто от към химикали, с чудесен аромат и най-добрата захарност!

Напълнихме бидончето със смляното бяло грозде и очакваме да стане перфектно бяло вино.

Утре рано берем червеното.


No comments:

Post a Comment